FC Utrecht probeert prestatie uit spektakeljaar te herhalen

Reacties

Als FC Utrecht Ajax zondag opnieuw aan de zegekar bindt, is het voor het eerst sinds seizoen 2011/12 dat de club uit de Domstad beide Eredivisie-wedstrijden in dezelfde voetbaljaargang van zijn grootste vijand wint. Destijds ging dat gepaard met een enorm spektakel.

FC Utrecht probeert prestatie uit spektakeljaar te herhalen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

De heenwedstrijd in de Galgenwaard van eerder dit seizoen was al spectaculair genoeg, met uiteindelijk een 4-3 overwinning voor de thuisploeg in een heuse thriller die het ontslag van Ajax-trainer Maurice Steijn bezegelde. In 2011 was het zelfs nog een stuk gekker: die wedstrijd eindigde in een knotsgekke 6-4.

Ajax, geleid door Frank de Boer, kwam nog wel twee keer op voorsprong, beide keren door goals van Dimitriy Bulykin, ook Andre Ooijer en Christian Eriksen scoorden voor de Amsterdammers. Utrecht, met onder meer Rodney Sneijder in de ploeg, trok de winst naar zich toe. Nana Asare maakte er twee. Verder scoorden Édouard Duplan, Daan Bovenberg en good old Jacob Mulenga voordat Anouar Kali de wedstrijd uiteindelijk besliste met een goal van grote afstand.

Utrecht won vervolgens ook de terugwedstrijd in Amsterdam: Duplan scoorde twee keer in een 0-2 overwinning voor de bezoekers, die sindsdien ook in 2017 en 2021 nog met de volle buit van het veld stapten in de Johan Cruijff Arena. Een 'dubbel' tegen Ajax lukte behalve in seizoen 2011/12 ook in de seizoenen 2005/06 en 2010/11. Zondag krijgen ze de kans om dat voor de vierde keer klaar te spelen.

Lees hier het wedstrijdverslag van die 6-4 terug!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.