FC Utrecht kan tegen AZ al score 2016 overtreffen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. In Alkmaar staan de subtoppers AZ en FC Utrecht zondag tegenover elkaar.

FC Utrecht kan tegen AZ al score 2016 overtreffen
 
Speeldag9
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterJochem Kamphuis

• AZ noteerde afgelopen week tegen FC Groningen het eerste gelijkspel in deze jaargang en kwam daarmee op dertien punten. Dat zijn er net zoveel als FC Utrecht, dat afgelopen week een matige serie afsloot met een overwinning op SC Heerenveen.

• Deze AZ - FC Utrecht is alweer de 41ste die in het kader van de Eredivisie wordt gespeeld. Slechts vier keer bleef een winnaar bij deze confrontatie uit. AZ won drie keer zoveel als FC Utrecht: 27 om negen keer.

• AZ boekte, uitduels meegerekend, 35 Eredivisie-zeges op FC Utrecht, meer dan tegen welke ploeg ook. De Domstedelingen zijn ook de opponent waartegen de Alkmaarders het vaakst tot scoren kwam: 134 keer.

Samenvatting FC Groningen - AZ

• Vijf maanden na dato krijgt AZ de kans om zich te revancheren voor de nederlaag in de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen FC Utrecht. Uiteindelijk moest een strafschoppenserie de doorslag geven in de tweestrijd.

• AZ zette slechts vijf van zijn laatste achttien Eredivisie-thuisduels in winst om. Die andere dertien wedstrijden mondden uit in acht remises en vijf nederlagen, waaronder in de laatste twee confrontaties in Alkmaar.

• Wellicht kan AZ zich vastklampen aan de slechte vorm van FC Utrecht in uitwedstrijden. Uit de laatste drie duels op vreemde bodem peurde de ploeg van Erik ten Hag niet meer dan één punt.

Samenvatting FC Utrecht - SC Heerenveen

• Tijdens de eerste acht speelrondes zetten AZ en FC Utrecht beide al 22 spelers in. Alleen FC Twente blijft deze clubs voor in dit klassement met 24 selectieleden met minimaal één minuut speeltijd.

• FC Utrecht verzamelde in 2017 vijftig punten en is één overwinning verwijderd van het verbeteren van het totaal van 2016 (52 punten).

De laatste 5 Eredivisie-edities van AZ - FC Utrecht:

SeizoenUitslag
2012/136-0
2013/141-1
2014/150-3
2015/160-2
2016/172-3
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.