FC Utrecht gunt Go Ahead-pechvogel David kans in Eredivisie

Reacties

Na een door zwaar blessureleed gekenmerkt jaar vertrekt Chris David naar FC Utrecht. De 24-jarige middenvelder wordt transfervrij overgenomen van Go Ahead Eagles.

FC Utrecht gunt Go Ahead-pechvogel David kans in Eredivisie

Door zware kruisbandblessures moest de club uit Deventer het voorbije seizoen het bij de strijd voor lijfsbehoud zonder David doen. De middenvelder kwam in het seizoen van de degradatie niet in actie voor de nummer achttien van de Eredivisie.

'Ik ken David goed uit mijn Twente-periode en hij heeft onmiskenbaar talent', zegt trainer Erik ten Hag op de clubwebsite. 'Door een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden is zijn loopbaan nog niet tot wasdom gekomen. FC Utrecht speelt graag een rol om hem terug te brengen op niveau, waarvan wij geloven dat hij daar kan acteren.'

Nu lonkt er voor de voormalige jeugdinternational wel speeltijd op het hoogste niveau. David heeft een verleden bij Fulham en FC Twente, waar FC Utrecht-trainer Erik ten Hag hem van dichtbij meemaakte. Voor Utrecht is David na Cyriel Dessers, Sander van de Streek, Simon Makienok en Bilal Ould-Chikh de vijfde aanwinst voor het komende seizoen.

Transfers in Deventer

Go Ahead Eagles hoopt op korte termijn drie nieuwe spelers vast te leggen, waarbij de nadruk op het middenveld en voorin op de flanken ligt. De degradant versterkte zich voor komend seizoen al met Tim Hölscher, Sonny Stevens en Brem Soumaoro. Het trio komt over van FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.