FC Utrecht gooit handdoek in de ring en stapt niet naar CAS

Reacties

FC Utrecht legt zich neer bij het feit dat er dit seizoen geen bekerfinale zal worden gespeeld. De Domstedelingen maken op de officiële website bekend dat zij afzien van de stap naar het CAS.

FC Utrecht gooit handdoek in de ring en stapt niet naar CAS
© Pro Shots

De UEFA oordeelde woensdag dat de keuze om het KNVB-bekertoernooi te beëindigen een nationale zaak was. Daarmee werd FC Utrecht, dat hoopte dat de Europese voetbalbond het besluit zou afwijzen, teleurgesteld. De club zou nog naar het internationale sporttribunaal CAS kunnen stappen, maar doet dat niet. Het alsnog spelen van de bekerfinale lijkt daarmee definitief van de baan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Donderdag was de algemene vergadering van het betaald voetbal, waar de BVO's onder meer moesten stemmen over een mogelijke coronabijdrage. FC Utrecht krijgt zeshonderdduizend euro. 'We willen de clubs daar hartelijk voor bedanken en voelen ons ergens ook wel erkend', zegt algemeen directeur Thijs van Es in een uitgebreid videostatement.

'Het is geen compensatie', benadrukt Van Es. 'Want heel eerlijk: dat de bekerfinale niet plaatsvindt, dat valt niet te compenseren. Maar het is wel fijn dat de clubs ons dit willen geven.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.