FC Utrecht: Geen miljoen voor Volendam-keeper Ruiter

FC Volendam is vooralsnog niet bereid mee te werken aan een transfer van doelman Robbin Ruiter naar FC Utrecht. De club uit de Jupiler League had afgelopen vrijdag een onderhoud met technisch directeur Foeke Booy van Utrecht en maakte daarin kenbaar een miljoen euro te willen voor de geboren Amsterdammer, die komende zondag 25 jaar wordt.

FC Utrecht: Geen miljoen voor Volendam-keeper Ruiter

'Vraag en aanbod liggen ver uit elkaar', zegt Booy tegen Voetbal International. 'Voorlopig blijft het hier bij. We gaan rustig nadenken, ook over andere opties.' In het seizoen 2009/10 brak Ruiter door bij Volendam waarvoor hij inmiddels 65 competitiewedstrijden speelde. Hij ontkent met klem al persoonlijk rond te zijn met FC Utrecht.

Bij Utrecht heeft de huidige eerste doelman Roberto Fernández (23), die afgelopen zomer overkwam van het Argentijnse Racing Club, een aflopende verbintenis en de clubleiding kan volgens een eenzijdige optie in zijn contract zelf beslissen of het verder gaat met de Paraguayaan.

De 43-jarige Rob van Dijk werd na het vertrek van Michel Vorm naar Swansea City aangetrokken als nestor voor Roberto Fernández en derde keeper Erik Cummins (23). Nog onduidelijk is of Van Dijk na dit seizoen stopt. (Anton Lippold) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's