FC Twente zou omzet kunnen verdubbelen bij CL-deelname

Reacties

De meest in het oog springende wedstrijd van deze Eredivisie-speelronde is die tussen nummer twee Feyenoord en nummer drie FC Twente. De vicekampioen plaatst zich immers rechtstreeks voor de Champions League, die vanaf volgend seizoen extra lucratief is.

FC Twente zou omzet kunnen verdubbelen bij CL-deelname
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 0
FC Twente
FC Twente

Dat heeft alles te maken met de toename van het aantal wedstrijden en de navenante stijging van de inkomsten via sponsors en zendgemachtigden. Op VI PRO leggen we dit uitgebreid uit en belichten we de mogelijke consequenties voor Feyenoord en FC Twente.

De omzet van FC Twente bedraagt momenteel 40 miljoen euro, ongeveer hetzelfde als AZ. Bij plaatsing voor de Champions League zou dat kunnen stijgen naar 65 tot 70 miljoen. Als er dan ook nog een paar overwinningen gehaald zouden worden in de acht groepswedstrijden, zou het kunnen dat de omzet verdubbelt richting de 80 miljoen. Ter vergelijking: de eerste concurrent die op dit moment qua begroting achter FC Twente staat, FC Utrecht, verdient nog geen 30 miljoen per jaar.

Voorlopig is dit uiteraard toekomstmuziek; eerst wacht zondag het bezoek aan Feyenoord, dat vijf punten meer bezit dan de Tukkers. De nummer drie neemt in de nazomer deel aan de voorronden in de Champions League.

Lees op VI PRO wat de financiële gevolgen voor een tweede plaats van Feyenoord kunnen zijn:

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.