FC Twente voorkomt transfervrij vertrek van vijf spelers en laat Cleonise gaan

Reacties

FC Twente gaat langer door met Gijs Smal, Mees Hilgers, Max Bruns, Ricky van Wolfswinkel en Václav Cerny. De opties tot verlenging in hun contracten zijn gelicht door de club uit Enschede. Dat geldt niet voor Denilho Cleonise, die Twente na dit seizoen gaat verlaten.

FC Twente voorkomt transfervrij vertrek van vijf spelers en laat Cleonise gaan
© Pro Shots

Smal, Hilgers, Bruns en Van Wolfswinkel liggen door het lichten van de optie een jaar langer vast. Bij Cerny is de optie zelfs voor twee seizoenen. De Tsjechische aanvaller is daardoor tot medio 2025 aan de Tukkers verbonden. Net als Smal, Hilgers en Van Wolfswinkel is hij een van de dragende spelers in de ploeg van trainer Ron Jans.

Voor Cleonise komt er na twee seizoenen een einde aan zijn tijd bij Twente. De aanvaller kwam destijds over van Genoa, maar werd nooit een vaste waarde. Twente gaat binnenkort in gesprek met Wout Brama, Julio Pleguezuelo en Virgil Misidjan, wiens contracten aflopen en waar de club geen optie tot verlenging op heeft. De verbintenissen van het drietal zijn formeel opgezegd, wat wettelijk voor 1 april dient te gebeuren.

Doordat Jans na dit seizoen vertrekt, is het nog niet duidelijk hoe de technische staf van Twente er volgend seizoen uitziet. Mede daardoor heeft de club de contracten van assistent-trainers Ivar van Dinteren en Adrie Bogers en performance coach Nick Segers opgezegd. 'De mogelijkheid bestaat dat hun aanstelling alsnog wordt verlengd, maar dat is mede afhankelijk van de nieuwe hoofdtrainer', schrijft algemeen directeur Paul van der Kraan op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.