FC Twente op volle sterkte in EL-duel met Fins FC Inter

FC Twente werkt met een vrijwel complete selectie toe naar de Europa League-wedstrijd tegen FC Inter uit de Finse plaats Turku. Trainer Steve McClaren kan alleen niet beschikken over de met een bovenbeenblessure kampende Denny Landzaat en uiteraard Luuk de Jong wiens transfer naar Borussia Mönchengladbach dinsdagmiddag werd afgerond.

FC Twente op volle sterkte in EL-duel met Fins FC Inter

De nieuwe centrumverdediger Andreas Bjelland speelde zaterdag al een helft mee in het met 5-0 gewonnen oefenduel met FC Emmen. Keeper Nikolay Mihaylov en rechtsback Tim Cornelisse maakten na een blessure hun rentree.

FC Twente treft in de tweede voorronde van de Europa League een aanmerkelijk serieuzere tegenstander dan UE Santa Coloma uit Andorra. Na de 6-0-zege in de eerste wedstrijd wonnen de Enschedeërs vorige week donderdag ook het uitduel, met 3-0. FC Inter, sinds 2007 getraind door de Nederlander Job Dragtsma, is koploper in Finland.

Hoofd profscouting Evert Bleuming van FC Twente zag onlangs hoe de ploeg nummer twee HJK Helsinki met 2-0 versloeg. 'Inter moet je qua niveau vergelijken met een middenmoter uit de Eredivisie', waarschuwt Bleuming voor onderschatting. 'Je kunt zien dat het elftal al lang getraind wordt door een Nederlander. Er is een positieve spelopvatting en er zit een goede organisatie in het elftal.'

McClaren hoopt aan het einde van deze week ook Felipe Gutiérrez aan zijn selectie toe te kunnen voegen. De 21-jarige vleugelspits uit Chili verbleef de afgelopen twee weken in zijn geboorteland om de formaliteiten rond zijn transfer te regelen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's