FC Twente moet gehavend aantreden tegen Andorrezen

FC Twente kan donderdag allerminst op volle sterkte aantreden in de eerste voorrondewedstrijd van de Europa League tegen UE Santa Coloma uit Andorra. Trainer Steve McClaren kan in de eigen Grolsch Veste geen beroep doen op een negental spelers.

FC Twente moet gehavend aantreden tegen Andorrezen

Behalve de vakantie vierende EK-gangers Luuk de Jong, Andreas Bjelland en Emir Bajrami missen de Tukkers ook de nog niet speelgerechtigde aankoop Felipe Gutiérrez en de geblesseerde Denny Landzaat (foto) en Tim Cornelisse. Bovendien zullen doelman Nikolay Mihaylov, Douglas en Roberto Rosales aan de kant worden gehouden omdat zij net in training zijn.

De weg naar het hoofdtoernooi is nog lang voor FC Twente, dat volgende week donderdag in Andorra de return tegen Santa Coloma afwerkt. Bij eventuele winst tegen de Andorrezen moet de ploeg van McClaren nog twee voorrondes overleven plus de afsluitende play-off.

Bij winst op Santa Coloma speelt Twente de tweede voorronde tegen Inter Turku uit Finland. Die duels worden op 19 en 26 juli gespeeld. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's