FC Twente kan inktzwarte serie uit 2015 evenaren

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. De eerste van drie zaterdagduels in de Eredivisie gaat tussen FC Twente en VVV-Venlo.

FC Twente kan inktzwarte serie uit 2015 evenaren
 
Speelronde 2
Aftrap18.30 uur
ScheidsrechterSiemen Mulder

• FC Twente en VVV-Venlo stuitten in Eredivisie-verband twintig keer eerder op elkaar in Enschede. De Limburgers kraaiden pas eenmaal victorie. FC Twente staat op vijftien overwinningen en vier keer bleef een winnaar uit.

• Tijdens de eerste speelronde ging FC Twente met 2-1 onderuit tegen Feyenoord. VVV-Venlo vierde de rentree op het hoogste niveau met een overtuigende 3-0 overwinning op Sparta Rotterdam.

• FC Twente slaagde er in de afgelopen vier seizoenen niet in de eerste thuiswedstrijd in een Eredivisie-seizoen in winst om te zetten. De laatste keer dat dit lukte, was in 2012/13 tegen FC Groningen (4-1).

• Aan de voorbije vier Eredivisie-wedstrijden hield FC Twente nul punten over. Slechts eenmaal deze eeuw leden de Tukkers vijf nederlagen op rij, in 2015.

FC Twente verloor vorige week van Feyenoord.

• René Hake aast op zijn 25ste overwinning als trainer van FC Twente. De laatste oefenmeester van de Tukkers die dat aantal haalde, was Steve McClaren in 2009.

• VVV-Venlo mikt op het realiseren van een bijzondere prestatie. De Limburgers kunnen voor het eerst sinds het seizoen 1956/57 hun eerste twee duels op het hoogste niveau winnend afsluiten.

• Clint Leemans (VVV-Venlo) scoorde sinds de start van vorig seizoen al zes keer met een inzet van buiten het strafschopgebied. In de hoogste twee Nederlandse profdivisies waren in die periode alleen Soufyan Ahannach (inmiddels actief voor Brighton & Hove Albion) en Sam Larsson (SC Heerenveen, op weg naar Feyenoord) nog vaker op deze wijze succesvol (zeven goals).

VVV-Venlo kende vorige week een droomstart.
Jensen na prachtgoal: 'De bal kan ook twintig meter overvliegen'

De laatste vijf edities van FC Twente-VVV-Venlo:

SeizoenUitslag
2007/081-1
2009/102-1
2010/112-1
2011/124-1
2012/131-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.