FC Twente hengelt na Maher ook El Hamdaoui binnen

Reacties

FC Twente kan de rest van dit seizoen beschikken over Mounir El Hamdaoui. De ex-aanvaller van onder meer AZ tekende woensdag een contract tot en met het einde van het seizoen bij de landskampioen van 2010.

FC Twente hengelt na Maher ook El Hamdaoui binnen

Begin deze week versterkte FC Twente zich reeds met Adam Maher, die net als El Hamdaoui tot en met het einde van het seizoen tekende. Beide spelers moeten ervoor zorgen dat de Enschedeërs zo snel mogelijk klimmen op de ranglijst; momenteel neemt FC Twente slechts de zestiende plek in de Eredivisie in.

In gesprek met VI liep trainer Gertjan Verbeek al vooruit op de komst van El Hamdaoui. 'Hij is niet meer de Mounir van 28 jaar, maar met zijn ervaring en technische vaardigheid bezorgt hij een verdediging nog steeds handenvol werk.'

De ex-speler van onder meer AZ, Ajax en Fiorentina zat zonder club na zijn vertrek bij Al-Taawon in Saoedi-Arabië. Zijn laatste kunstje in de Eredivisie was namens de Alkmaarders. In het seizoen 2015/16 speelde hij zeven wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij één keer scoorde. Onlangs hield de spits nog zijn conditie op peil bij AZ.

'Ik ben sindsdien elke dag bezig geweest', zegt El Hamdaoui op de website van Twente. 'Daarvoor heb ik een aantal jaar in het buitenland gespeeld en dan voelt het ook wel weer vertrouwd om terug te zijn in Nederland. Dat het bij FC Twente is, vind ik mooi. Een grote club met een mooi stadion en goede supporters. Oussama Assaidi ken ik en daar heb ik de afgelopen tijd meerdere keren contact mee gehad over de club.'

Technisch directeur Jan van Halst zegt dat El Hamdaoui in de afgelopen periode, waarin hij meetrainde bij Twente, een 'zeer gretige indruk' maakte: 'Een speler met de kwaliteiten en ervaring van Mounir voegen we graag aan de selectie toe. Mooi dat dit gelukt is', aldus Van Halst.

Overigens is El Hamdaoui zaterdag tegen Roda JC Kerkrade nog niet speelgerechtigd. Lees hieronder meer:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.