FC Twente troeft FC Utrecht af in strijd om Maher

Reacties

Adam Maher vervolgt zijn loopbaan bij FC Twente als hij maandag de medische keuring met succes doorstaat. De 24-jarige middenvelder had nog een contract tot komende zomer met PSV, maar dat wordt ontbonden. Daarna tekent hij een verbintenis voor een half jaar in Enschede. Maher kiest voor de Tukkers vanwege zijn goede samenwerking met trainer Gertjan Verbeek bij AZ. FC Utrecht hoopte ook op de handtekening van de middenvelder.

FC Twente troeft FC Utrecht af in strijd om Maher

PSV nam het toenmalige toptalent in 2013 over van AZ, maar bij de Eindhovenaren wist Maher zijn grote belofte geen moment in te lossen. In zijn eerste twee seizoenen was hij nog wel basisspeler, maar de laatste tweeënhalf jaar mogen rustig als verloren worden beschouwd. In 2015/16 kwam hij nog maar tot een handvol basisplaatsen in het eerste en moest hij zelfs een aantal keer opdraven bij Jong PSV in de Jupiler League, vorig seizoen werd hij verhuurd aan de Turkse middenmoter Osmanlispor.

In de afgelopen zomerse transferperiode kwam het vervolgens niet tot een voor alle partijen zo gewenste transfer, waardoor Maher nog een half seizoen in Eindhoven moest blijven. In de Eredivisie kwam hij tot nu toe slechts tot één invalbeurtje van een paar minuten, in het in extremis met 0-1 gewonnen uitduel met PEC Zwolle. In de KNVB-Bekerduels met SDC Putten en FC Volendam mocht Maher wél in de basis beginnen, met name tegen de amateurs (0-4) liet hij zich met twee goals en een assist nadrukkelijk gelden. Maher liet daarop weten nog altijd voor zijn kans bij PSV te willen gaan, maar nu scheiden de wegen van PSV en de middenvelder alsnog.

De afgelopen weken werd ook het Sparta Rotterdam van Dick Advocaat genoemd als mogelijke optie, maar het is nu dus Enschede geworden. Bij FC Twente krijgt Maher de kans om zijn in het slop geraakte loopbaan nieuw leven in te blazen. In de Grolsch Veste treft hij met Verbeek een oude bekende. In december 2010 debuteerde Maher onder de trainer als zeventienjarig talent in het eerste elftal van AZ, waarna de twee in Alkmaar nog samenwerkten tot Maher naar PSV verhuisde. Die prima periode werd in 2013 afgesloten met de winst van de KNVB-Beker, na een finale (2-1 winst op PSV) waarin Maher nog scoorde tegen zijn toekomstige werkgever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.