FC Twente heeft tegen Sparta alleen last van uitblinkende Olij

Reacties

FC Twente heeft met de derde overwinning op rij opnieuw goede zaken gedaan. De nummer drie van de Eredivisie stuitte zaterdagavond op een ijzersterke Nick Olij, maar won alsnog van Sparta Rotterdam.

FC Twente heeft tegen Sparta alleen last van uitblinkende Olij
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
2 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Een kleine maand geleden was Daan Rots uit tegen Excelsior al de man die de score opende voor Twente. Zaterdagavond deed hij dat opnieuw. De rechtsbuiten anticipeerde in de 21ste minuut uitstekend bij een voorzet van Michel Vlap. Laatstgenoemde kwam vanaf links naar binnen en verstuurde een geweldige indraaiende voorzet. Bij de tweede paal kopte Rots de bal van dichtbij voorbij Olij.

Sparta was tot dan toe nog niet in grote problemen gekomen. Na de openingstreffer namen de problemen wel snel toe. Twente werd sterker en was voor rust een paar keer dicht bij de 2-0. Michal Sadilek scoorde bijna op prachtige wijze met een schot richting de verre bovenhoek. De redding van Olij was nog fraaier dan de doelpoging. Via de Sparta-doelman ging de bal tegen de paal. Olij krabbelde snel weer op en had luttele tellen later een net zo indrukwekkende redding in huis bij een kopbal van Joshua Brenet. Brenet was ook zichtbaar onder de indruk van het keeperswerk en maakte daar nog een opmerking over richting Olij.

Zo hield Olij zijn team in de wedstrijd, maar het lukte de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk amper om aanvallend een vuist te maken in Enschede. Als Sparta dan eens dreigend leek te worden, werd de kans slecht uitgespeeld. Een kwartier voor tijd incasseerden de bezoekers een volgende dreun. De ingevallen Myron Boadu verdubbelde de marge, op aangeven van een andere invaller. Na een goede steekpass van Anass Salah-Eddine klopte de spits de uitgekomen Olij: 2-0. Voor Boadu was dat zijn tweede goal in het shirt van FC Twente.

Sparta deed in de slotfase nog wat terug via Pelle Clement. Hij klopte doelman Lars Unnerstall met een afstandsschot dat laag in de linkerhoek eindigde. Sparta probeerde na die aansluitingstreffer een slotoffensief op gang te brengen, maar slaagde daar niet echt in. Twente haalde de verdiende zege binnen.

FC Twente Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
31
27
3
1
103-17
+86
84
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
3
FC Twente
31
19
6
6
59-31
+28
63
4
AZ
31
17
7
7
62-35
+27
58
5
Ajax
31
13
10
8
65-58
+7
49
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.