FC Twente heeft hoge verwachtingen van zoon Vennegoor of Hesselink

Reacties

FC Twente heeft Lucas Vennegoor of Hesselink vastgelegd. De zoon van voormalig profvoetballer Jan Vennegoor of Hesselink tekent donderdag op zijn achttiende verjaardag een contract tot en met medio 2027 in Enschede.

FC Twente heeft hoge verwachtingen van zoon Vennegoor of Hesselink
© Pro Shots

Vennegoor of Hesselink speelt al jarenlang in de gedeelde jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo. Dit seizoen komt hij uit in het FC Twente/Heracles Onder-18-team, waarin hij in achttien duels liefst zeventien doelpunten liet noteren. In de winterstop nam trainer Joseph Oosting hem ook al mee op trainingskamp met het eerste elftal.

Dat FC Twente toekomst ziet in de jonge aanvaller is dan ook logisch. 'Lucas is een van de talenten uit de Academie van wie wij verwachten dat hij de komende jaren door kan groeien als speler van FC Twente', heeft technisch directeur Arnold Bruggink hoge verwachtingen. 'Lucas is een echte spits, die goed kan afwerken en sterk is in de lucht. Voor mij persoonlijk is het ook bijzonder om Lucas deze stap te zien maken. Ik ken hem al als klein ventje en hij heeft dit zelf afgedwongen.' Bruggink speelde vlak voor de eeuwwisseling bij FC Twente samen met Vennegoor of Hesselink senior.

Daarmee past hij ook qua profiel goed bij zijn vader Jan Vennegoor of Hesselink, die tussen 1996 en 2001 furore maakte als spits van FC Twente. 'Natuurlijk wordt altijd die vergelijking gemaakt en dat vind ik alleen maar mooi', ligt Vennegoor of Hesselink junior nog niet wakker van de vergelijkingen met zijn vader. 'Ik praat veel met mijn vader over voetbal. Hij daagt mij ook weleens uit en prikkelt mij, dat is alleen maar leuk.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

L. Vennegoor of Hesselink


Geboortedatum:
14 maart 2006
Leeftijd:
18
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,88 m
Huidige club:
FC Twente
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.