FC Groningen presenteert Duitse back met Bundesliga-ervaring

Reacties

FC Groningen presenteert dinsdagmiddag de Duitse linksback Tim Handwerker. De twintigjarige verdediger komt op huurbasis over van 1. FC Köln. De noorderlingen waren nog op zoek naar directe versterking voor de defensie.

FC Groningen presenteert Duitse back met Bundesliga-ervaring

Handwerker doorliep de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen en maakte vorig jaar de overstap naar Köln. In het shirt van de uiteindelijk gedegradeerde Geissböcke kwam de voormalig jeugdinternational tot elf Bundesliga-optredens. Dit seizoen kwam hij echter uit voor het tweede elftal.

Groningen hield zich tot nu toe relatief rustig op de transfermarkt. Spits Mateo Cassierra werd gehuurd van Ajax en verdediger Julian Chabot verliet Sparta Rotterdam om in de Eredivisie actief te kunnen blijven. Verder nam trainer Danny Buijs aanvaller Ahmed Mendes Moreira mee van Kozakken Boys.

In de basisopstelling van afgelopen zondag in het met 5-1 verloren uitduel met Vitesse was ten opzichte van vorig seizoen zelfs geen enkel nieuw gezicht te zien. Kanttekening daarbij is wel dat Ritsu Doan en Deyovaisio Zeefuik na hun huurperiodes definitief werden vastgelegd.

Na de afgang in Arnhem is Handwerker (op de foto in duel met Thomas Müller) een welkome versterking voor Buijs, die aan zijn eerste trainersklus in het betaald voetbal is begonnen. Vrijdagavond staat de volgende competitiewedstrijd voor de deur, in eigen huis tegen Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.