FC Groningen presenteert Dankerlui: 'Er zit nog veel rek in hem'

Reacties

Damil Dankerlui vervolgt zijn carrière bij FC Groningen. De 23-jarige rechtsback komt over van Willem II en tekent een contract voor vier seizoenen bij zijn nieuwe club. Hiermee speelt Groningen in op een eventueel vertrek van Deyovaisio Zeefuik.

FC Groningen presenteert Dankerlui: 'Er zit nog veel rek in hem'
© Pro Shots

VI meldde al eerder dan Dankerlui op weg was van Willem II naar Groningen. De Tilburgers pikten hem begin 2018 op bij Ajax, waar hij nooit in de hoofdmacht speelde. Zeefuik doorliep eveneens de Amsterdamse opleiding en staat nu in de belangstelling van onder andere Hertha BSC en Southampton.

'Wij zijn erg blij met de komst van Damil', vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite van Groningen. 'Hij is een atletische en snelle speler met veel voetballend vermogen en Damil is multifunctioneel inzetbaar. In onze beoogde speelwijze, waarin we flexibel willen zijn, past dit heel goed. Damil heeft de laatste jaren behoorlijk wat ervaring opgedaan en hij is nog relatief jong. Wij denken dat er nog veel rek in hem zit en we gaan er samen hard aan werken om dat verder te ontwikkelen.'

Groningen meldt ook dat Dankerlui met rugnummer 2 gaat spelen en op zijn shirt de naam van zijn moeder zal dragen: Wadilie.

Complexe situatie Zeefuik: 'Zeldzaam dat een speler zo zijn kaarten op tafel legt'
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.