FC Groningen op jacht naar beste seizoenstart ooit

Reacties

● ADO Den Haag won zeven van de voorgaande twintig thuisduels met FC Groningen in de Eredivisie, één zege minder dan de noorderlingen (G5).

FC Groningen op jacht naar beste seizoenstart ooit

● ADO won zes van de eerste acht Eredivisieduels met FC Groningen (thuis en uit - G2). Het kostte de Hagenaars 32 ontmoetingen om de volgende zes overwinningen te boeken.

● ADO heeft twaalf thuisduels op rij niet de nul weten te houden, maar kreeg in de laatste zes wedstrijden in het Kyocera Stadion steeds maar één doelpunt tegen.

● ADO pakte vorig seizoen tegen twee Eredivisieclubs zes punten: FC Groningen(sinds het seizoen 1972/73 niet meer gebeurd) en SC Cambuur, de tegenstander van volgende week.

● Roland Alberg heeft voor ADO in veertien duels onder trainer Henk Fraser net zo veel Eredivisiedoelpunten gemaakt als in de rest van zijn carrière (zeven).

● ADO wint sinds het seizoen 2008/09 zijn eerste twee Eredivisieduels niet.

● De wedstrijd tegen Feyenoord tijdens het openingsweekend was de eerste thuisnederlaag van ADO onder leiding van Henk Fraser (W4, G2, V1).

● FC Groningen verloor sinds de 2-1 nederlaag bij ADO Den Haag in maart van dit jaar geen enkel duel in het Nederlandse voetbal (W11, G1 – incusief play-offs).

● Geen enkele andere club won net als FC Groningen acht Eredivisieduels op rij, deze reeks van de noorderlingen is een clubrecord.

● FC Groningen gaat op jacht naar de beste seizoenstart in de clubhistorie: nooit eerder wisten de noorderlingen de eerste drie Eredivisieduels te winnen (zes keer zeven punten na drie duels).

● Groningen-aanvaller Michael de Leeuw kwam in zijn laatste drie Eredivisiewedstrijden tot scoren, hoewel hij in al deze duels niet als basisspeler begon.

● Sinds de start van het seizoen 2013/14 waren alleen wissels van Ajax-coach Frank de Boer goed voor meer Eredivisietreffers (dertien) dan de wissels van Groningen-coach Erwin van de Looi (twaalf).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.