FC Groningen moet vierde thuisnederlaag op rij voorkomen

Reacties

● FC Groningen won negen van de veertien thuisduels met De Graafschap, de allereerste en allerlaatste editie werden echter gelijkgespeeld (V3).

FC Groningen moet vierde thuisnederlaag op rij voorkomen

● Groningen verloor deze eeuw geen thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen promovendi waarin het zelf tot scoren kwam (W20, G3).

● Indien FC Groningen verliest, betekent dat voor het eerst sinds april 2008 vier thuisnederlagen op rij voor de noorderlingen.

● FC Groningen hield in de meest recente Eredivisie-wedstrijd de nul, maar hield onder trainer Erwin van de Looi pas één keer in opeenvolgende competitieduels het doel schoon (november 2013, 2 op rij).

● Dankzij de 1-0 overwinning op ADO Den Haag heeft FC Groningen 37 punten na 29 wedstrijden. In 2010/11 hadden de Groningers voor het laatst meer punten op dit punt in de competitie (50).

● Alleen NEC-doelman Brad Jones (57) verrichtte dit kalenderjaar meer reddingen in de Eredivisie dan Sergio Padt (51) en Hidde Jurjus (52).

De Graafschap-vormgever Andrew Driver gaf dit seizoen al vier assists.
De Graafschap-vormgever Andrew Driver gaf dit seizoen al vier assists.

● Erwin van de Looi won als FC Groningen-trainer dertien van zijn zeventien wedstrijden in de maanden april en mei (G3, V1 – alle competities).

● Alleen AZ (12) en PSV (11) hebben in 2016 meer verschillende doelpuntenmakers in de Eredivisie dan De Graafschap (10 – excl. eigen doelpunten).

● De Graafschap kwam dit seizoen tot minder succesvolle dribbels dan elke andere Eredivisie-ploeg (153).

● Van de laatste zeven De Graafschap-goals waarbij een speler een assist gaf, was Andrew Driver viermaal de aangever.

Bron: Opta Sports

*Klassering voorafgaand aan de 30ste speelronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.