FC Groningen laat Meerdink ondanks contract gaan

Martijn Meerdink verlaat FC Groningen. De middenvelder ontbreekt als de Eredivisionist maandag voor het eerst traint in de voorbereiding op het seizoen 2009/10.

FC Groningen laat Meerdink ondanks contract gaan

Meerdink heeft van FC Groningen toestemming gekregen een transfer naar een andere club af te ronden. De Groningse club meldt op zijn website dat de overgang van de 32-jarige speler nog deze week zal zijn voltooid. Het is nog onduidelijk om welke club het gaat, maar naar verluidt hebben De Graafschap en enkele clubs uit Cyprus en Malta interesse. In mei lichtte Meerdink nog een optie in zijn contract, waardoor hij tot de zomer van 2010 aan FC Groningen verbonden is. Maar de club laat de enkelvoudig international transfervrij vertrekken. 'Dat is het beste voor alle partijen', lichtte algemeen directeur Hans Nijland toe via het Dagblad van het Noorden.

Tijdens de afgelopen competitie kwam Meerdink weinig in actie. De middenvelder verscheen twaalf wedstrijden in het veld, voornamelijk als invaller. Scoren deed hij niet tijdens zijn derde seizoen in Groningse dienst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen