FC Groningen haalt verloren zoon terug in huis

Reacties

Leandro Bacuna keert terug bij FC Groningen. De 31-jarige middenvelder is het met de Keuken Kampioen Divisie-club eens geworden over een tweejarig contract. Daar is een optie voor een extra seizoen aan toegevoegd.

FC Groningen haalt verloren zoon terug in huis
© Pro Shots

De vorig seizoen uit de Eredivisie gedegradeerde club meldt dinsdagavond dat beide partijen een mondelinge overeenkomst bereikt hebben. Daardoor staat niets een rentree van het kind van de club meer in de weg. Na tien jaar in het buitenland keert Bacuna terug in zijn geboortestad.

De afgelopen jaren maakte de international van Curaçao furore in Engeland. In tien seizoenen kwam hij daar tot meer dan driehonderd officiële wedstrijden. Liefst 96 duels speelde Bacuna in de Premier League.

Via Aston Villa, Reading en Cardiff City belandde Bacuna afgelopen seizoen bij Watford. Hij speelde vijftien competitiewedstrijden in het Championship, maar een doorslaand succes werd het niet. Het contract van de routinier werd niet verlengd, waardoor hij transfervrij was.

Enkele weken geleden vroeg Bacuna aan zijn oude liefde of hij zijn conditie op peil mocht houden bij de club. Daar werkte FC Groningen graag aan mee. Bacuna maakte direct indruk, waardoor de club graag met hem in zee ging.

Met de komst van Bacuna onderstreept FC Groningen nogmaals de favorietenstatus in de KKD. De club wil direct terug naar de Eredivisie promoveren en zet hoog in op de transfermarkt. Eerder stuntte FC Groningen al met de komst van spits Kevin van Veen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.