FC Groningen geeft Sierhuis toestemming voor afronden transfer

Reacties

Kaj Sierhuis staat voor een vertrek bij FC Groningen. De club heeft de spits toestemming gegeven om een transfer naar een 'buitenlandse club' af te ronden, zo meldt Groningen op de officiële website.

FC Groningen geeft Sierhuis toestemming voor afronden transfer
© Pro Shots

De club maakt niet bekend om welke buitenlandse club het gaat, maar VI weet dat Stade Reims de vereniging is die Sierhuis gaat overnemen. Daar kan Sierhuis ploeggenoot worden van Hyun-jun Suk, de Zuid-Koreaanse spits die ook een verleden heeft bij Ajax en Groningen.

De 21-jarige Sierhuis speelde pas een jaar voor Groningen, dat de spits huurde van Ajax, met een optie tot koop. De interesse van Reims zorgde hierdoor voor een ingewikkelde situatie. Het eerste bod van de Fransen werd afgewezen, maar een verbeterd voorstel kon de betrokken partijen wel bekoren. Sierhuis is nu hard op weg naar de nummer elf van de Ligue 1.

Het aanstaande vertrek van Sierhuis betekent een domper voor Danny Buijs, de hoofdtrainer van Groningen. Hij liet de spits dit seizoen in zestien competitiewedstrijden (waarvan veertien als basisspeler) meedoen. Sierhuis scoorde afgelopen zondag nog in de 2-1 overwinning op Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Sierhuis
Meer over K. Sierhuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.