FC Groningen durft gok met onervaren Buijs aan

Reacties

FC Groningen start het komend seizoen met Danny Buijs als hoofdtrainer. De Trots van het Noorden heeft ondanks de relatief jonge leeftijd van de onervaren Buijs (35) genoeg vertrouwen in de huidige coach van Kozakken Boys, de huidige nummer twee van de Tweede Divisie. De ervaren Hennie Spijkerman wordt voor minimaal één jaar zijn assistent.

FC Groningen durft gok met onervaren Buijs aan

Buijs is geen onbekende in Groningen. Tussen 2004 en 2006 was de voormalig middenvelder met zijn fanatieke spel een publiekslieveling in de toenmalige Euroborg, hij maakte daarna de stap naar Feyenoord. Momenteel doet hij het goed als cursist voor de UEFA Pro Licence en presteert hij uitstekend als coach van de Kozakken Boys. In 2015 werd hij in de Topklasse Zaterdag met zijn ploeg kampioen en dit seizoen staat hij op een verdienstelijke tweede plaats in de Tweede Divisie.

Buijs, die een contract tot medio 2020 tekent, volgt Ernest Faber op. Afgelopen januari besloten trainer en club in gezamenlijk overleg dat er geen derde seizoen komt voor de huidige coach van de Groningers. De 67-jarige Spijkerman wordt voor in ieder geval één seizoen de rechterhand van Buijs. De eerder dit seizoen ontslagen assistent bij Ajax moet de nodige routine brengen in de technische staf.

Huidig assistent-trainer Peter Hoekstra en keeperstrainer Bas Roorda blijven ook onder Buijs onderdeel van de technische staf van FC Groningen, met het afscheid van Faber werd eerder al bekendgemaakt dat assistent Marcel Groninger eveneens vertrekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.