FC Groningen wil Spijkerman als assistent

Reacties

FC Groningen heeft Hennie Spijkerman op het oog als assistent-trainer voor volgend seizoen. 'Ik heb contact gehad met Ron Jans, maar er is nog niks rond. Ik kan er dus verder ook nog weinig over zeggen', zegt hij tegenover Voetbal International.

FC Groningen wil Spijkerman als assistent

De voormalig assistent-trainer van Ajax moet bij FC Groningen een duo gaan vormen met Danny Buijs, de beoogde opvolger van Ernest Faber als hoofdtrainer in het Noordlease Stadion. Spijkerman sprak daarover ook al met Buijs, momenteel trainer bij de Tweede Divisionist Kozakken Boys.

Spijkerman (67) begon in 2006 als assistent bij Ajax, werkte later in de scouting en ging aan de slag bij HFC Haarlem en Ajax Cape Town, om in 2011 onder Frank de Boer weer terug te keren bij Ajax als assistent van Frank de Boer. In afwachting van zijn ontslag werd hij in december vorig jaar door de Amsterdamse club op non-actief gesteld, net als met hoofdtrainer Marcel Keizer en clubicoon Dennis Bergkamp.

Spijkerman zegt de ambitie hebben om door te gaan als trainer. 'Ik wil nog graag wat blijven doen. Op het trainingsveld staan, de hoofdtrainer ondersteunen, in een rol zoals ik die ook bij Ajax had. Graag ook bij een club in de Eredivisie. En FC Groningen is een club waarbij mooie dingen te doen zijn.'

Spijkerman en Jans, de huidige manager technische zaken van FC Groningen, waren beiden werkzaam bij FC Emmen en hebben daaraan een goede verstandhouding overgehouden. Spijkerman was van 2001 tot 2003 hoofdtrainer van Emmen, Jans was tot oktober 2002 zijn assistent. Toen haalde FC Groningen laatstgenoemde weg bij de Drentse club en stelde hem aan als hoofdtrainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.