FC Emmen kan uit maar niet winnen: 'Dan word je helemaal lijp'

FC Emmen is van de gehate nul af in uitwedstrijden, maar na de late gelijkmaker van het tiental van RKC Waalwijk (1-1) overheerste bij coach Dick Lukkien en aanvoerder Michael de Leeuw toch de teleurstelling.

Emmen verloor tot voor zondag al zijn uitduels in dit seizoen en leek op bezoek bij RKC op weg naar de eerste zege, toen het een klein kwartier voor tijd met een 0-1 voorsprong tegenover tien man kwam te staan. 'Maar hierna hebben we alleen maar achteruit gelopen, waardoor je de gelijkmaker op jezelf afroept', mopperde Lukkien na afloop. Hij zag Sylla Sow diep in blessuretijd voor een remise zorgen.

'In de 96ste minuut, dan word je natuurlijk helemaal lijp', zei Lukkien voor de camera van FOX Sports. 'Het is zoals het is, je moet er maar mee omgaan, maar je wordt gek van de manier waarop wij af en toe tegendoelpunten krijgen. Nu weer uit een verre ingooi, tegen tien man... We zijn wel van het uitsyndroom af, maar door die hele late gelijkmaker is het toch een vervelende middag.'

Dat vond ook De Leeuw, die überhaupt niet begreep waarom er zes minuten bijgeteld werden. 'Er is geen VAR-moment geweest, er heeft volgens mij niemand lang op de grond gelegen... Ik denk dat de scheidsrechter gewoon dacht 'laat ik er vandaag eens zes minuten extra bij geven'. Ik vind het echt ongelooflijk', bromde de aanvaller.

Net als Lukkien vond De Leeuw dat Emmen echter ook in de spiegel moest kijken: 'De gelijkmaker valt in de allerlaatste seconde, en dat maakt het extra zuur, maar hij had ook al eerder kunnen vallen. Het is gewoon ongelooflijk dat wij dit weggeven. Dit zijn zulke belangrijke punten en nu hebben we maar één punt. Tsja...'