FC Eindhoven wil fors bedrag voor talent De Rooij

Reacties

FC Eindhoven is niet van plan de talentvolle Kaj de Rooij makkelijk te laten gaan. De strijd om de jonge Brabantse vleugelaanvaller is in volle gang. NAC Breda is de meest serieuze gegadigde, maar hikt aan tegen de hoge vraagprijs die Eindhoven op het hoofd van De Rooij heeft geplakt.

FC Eindhoven wil fors bedrag voor talent De Rooij
© Pro Shots

De Rooij is momenteel zonder twijfel één van de meest gewilde spelers in de Keuken Kampioen Divisie. De negentienjarige linksbuiten van FC Eindhoven, die afgelopen weekend met zijn openingstreffer tegen Jong FC Utrecht de eerste doelpuntenmaker van het nieuwe seizoen werd, weet zich gevolgd door meerdere clubs. Naast NAC heeft PSV ook een officieel, maar te laag, bod uitgebracht. Bij de grote Eindhovense broer zou De Rooij terechtkomen in het beloftenelftal. De voorkeur van de speler zelf heeft daarom een stap naar NAC, omdat hij daar in een ploeg kan spelen die meedoet om de bovenste plekken.

NAC, dat na het aantrekken van Lex Immers en Nick Venema (op huurbasis van Utrecht) de aanvalslinie verder wil versterken met De Rooij, zegt echter voorlopig af te haken. Reden is dat Eindhoven bij monde van technisch manager Marc Scheepers een vraagprijs van zeven ton heeft genoemd. NAC bood twee ton en noemt de vraagprijs van Eindhoven onrealistisch. Eindhoven kan vragen wat het wil, omdat er in het lopende contract van De Rooij bij de Eindhovenaren geen optie is opgenomen.

De reden dat Eindhoven hoog inzet lijkt te maken te hebben met sluimerende interesse van andere (Eredivisie-)clubs. De club gokt dat er een hoger bod gedaan zal worden. Zo heeft Heerenveen De Rooij in het vizier, maar de Friezen zullen zeer waarschijnlijk geen officieel bod uitbrengen bij Eindhoven. Heerenveen beschikt met jeugdinternational Arjen van der Heide zelf over een jonge talentvolle buitenspeler. Het halen van De Rooij heeft daarom niet de prioriteit. Trainer Johnny Jansen ziet liever een meer ervaren buitenspeler komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.