FC Dordrecht verlaat laatste plaats, SC Cambuur klimt naar subtop

FC Dordrecht en MVV hebben zaterdag ieder een punt overgehouden aan hun ontmoeting in de Keuken Kampioen Divisie. De Limburgers wisten een vroege voorsprong aan de Krommedijk niet vast te houden. SC Cambuur pakte op bezoek bij SC Telstar de volle buit.

FC Dordrecht
1 - 1
MVV Maastricht

Dordrecht haalde uit de eerste vier speelronden van het seizoen maar één punt: vorige week tegen Jong AZ. Nog zonder de van Manchester City gehuurde Mohammed Aminu traden de Schapenkoppen thuis aan tegen MVV. De start was voor de bezoekers, die in de derde minuut de leiding namen dankzij een rake vrije schop van Joshua Holtby.

Dordt kwam nog voor rust terug tot 1-1 via Fabian de Abreu, die binnenkopte uit een vrije trap van Jari Schuurman. Kansen kwamen er nadien wel, maar Noah Lewis en Pedro Marques lieten na te scoren. Aan de overzijde miste Serhat Kot een mogelijkheid. Dordrecht doet door de remise de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie over aan Roda JC. Jong PSV heeft evenveel punten als Roda, maar een beter doelsaldo.

Telstar
Telstar
0 - 2
SC Cambuur
SC Cambuur

Na twee nederlagen op vreemde bodem was de derde keer zaterdag scheepsrecht voor SC Cambuur. Jamie Jacobs bezorgde de ploeg uit Leeuwarden halverwege de eerste helft de voorsprong. De van AZ overgekomen middenvelder trapte binnen uit een scrimmage na een vrije trap.

Lange tijd bleef het bij die ene goal in Velsen-Zuid en dat was een klein wonder. Zowel Telstar als Cambuur kreeg meer dan genoeg kansen, maar die gingen er geen van allen in. Sonny Stevens hield Anthony Berenstein en Tuur Houben van scoren af, terwijl Glynor Plet over kopte.

Aan de andere kant liet Robert Mühren een paar uitgelezen mogelijkheden liggen. Die gemiste kansen werden Cambuur uiteindelijk niet fataal, want in de slotfase maakte Alex Bangura er op aangeven van Stanley Akoy 0-2 van met een diagonaal schot. Zijn ploeg klimt door de zege tijdelijk naar een gedeelde vierde plaats.