FC Dordrecht haalt in één klap bijna heel elftal binnen

Reacties

Je hebt slagvaardige clubs en slagvaardige clubs, zo bleek vrijdagavond. FC Dordrecht had zich relatief stilgehouden op de transfermarkt, maar slaat in één keer toe met het aantrekken van liefst acht nieuwe spelers.

FC Dordrecht haalt in één klap bijna heel elftal binnen
© Pro Shots

Volgens de Keuken Kampioen Divisie-club heeft er een intensieve selectieprocedure plaatsgevonden van ruim een maand. Dit heeft geleid tot het aantrekken van: Stijn Meijer, Ibrahim Cissokko, Emir Biberoglu, Pascu, Alessio Miceli, Tim Hölscher, Mauro Savastano en Ruggero Mannes. In dit rijtje is Cissokko (jeugd van NEC) de enige zonder ervaring in het betaalde voetbal.

Onder de aanwinsten zitten twee spelers met Eredivisie-ervaring. Pascu degradeerde afgelopen seizoen met ADO Den Haag en speelde dertien duels, Hölscher heeft een verleden bij FC Twente en speelde namens die club op het hoogste niveau. Meijer (Almere City FC/Excelsior), Biberoglu (Jong AZ), Mannes (Almere City) en Savastano (Jong Ajax/Go Ahead Eagles/Jong AZ) hebben tevens ervaring in de Eerste Divisie.

Middenvelder Miceli is een opvallende naam in het rijtje. Hij leek als groot talent een mooie toekomst tegemoet te gaan bij Lazio. Voor die club speelde hij zelfs in de Europa League, maar van een doorbraak kwam het niet. Via Piacenza komt Miceli bij FC Dordrecht terecht. Huidig trainer Michele Santoni van FC Dordrecht werkte in het verleden als jeugdtrainer bij Lazio.

Overigens is FC Dordrecht, vorig seizoen hekkensluiter in de KKD, nog niet klaar met winkelen. De club kondigt aan het elftal op een aantal posities nog te versterken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.