FC Basel op de rand van eerste Europese finale ooit

FC Basel staat op het punt om de eerste Europese finale in de clubhistorie te bereiken. In de blessuretijd trok de club van Wouter Burger aan het langste eind tegen Fiorentina: 1-2.

Fiorentina
Fiorentina
1 - 2
FC Basel
FC Basel

Fiorentina, met uiteraard een basisplaats voor Sofyan Amrabat, dreigde al snel kopje onder te gaan, maar kwam goed weg omdat Jean-Kevin Augustin in buitenspelpositie scoorde. Het feestje ging daarom niet door. Een kleine twintig minuten later volgde er alsnog gejuich, maar voor de thuisploeg: Arthur Cabral kopte voor Fiorentina raak uit een corner.

Lang leek het erop dat Fiorentina de zege over de streep zou trekken. Basel, waar Wouter Burger in actie kwam, was amper gevaarlijk, hoewel het beste bij de thuisploeg er ook wel af was. Toch viel vlak voor de slotfase alsnog het doelpunt van Andy Diouf. Wie dacht dat het in 1-1 zou eindigen, kwam bedrogen uit, want vlak voor tijd maakte Zeki Amdouni het Zwitserse feestje compleet.