Fans helpen De Kogel met inzamelingsactie

Reacties

Leon de Kogel kan op hulp rekenen bij zijn financiële problemen. De spits raakte in juni betrokken bij een verkeersongeval, in de oudejaarsspecial van VI sprak hij onder andere over zijn (financiële) zorgen. Fans zijn een inzamelingsactie gestart.

Fans helpen De Kogel met inzamelingsactie

Op 11 juni van dit jaar verandert het leven van De Kogel abrupt, als hij op Malta betrokken raakt bij een zwaar auto-ongeval. De voetballer, dan uitkomend voor het Spaanse UE Cornellà, moet na een botsing door de brandweer uit het wrak worden gezaagd en ligt vervolgens ruim zeven uur op de operatietafel. Artsen op Malta vertelden hem dat hij nooit meer zal kunnen lopen, laat staan voetballen. Maar De Kogel is druk bezig met zijn revalidatie.

Het ongeluk had een grote impact op zijn lichaam, maar inmiddels zijn er ook financiële zorgen. De Kogel: 'Je mag gerust weten dat ik er slapeloze nachten van heb. Ik ben buiten mijn schuld om betrokken geraakt bij een ongeval, kan nooit meer op niveau voetballen, misschien zelfs nooit meer normaal lopen. En intussen moet je teren op het geld van je ouders. Dat doet zoveel pijn.'

Vanuit een supportersschare van FC Utrecht is een inzamelingsactie begonnen, die ruim een maand zal draaien. Via internet kunnen mensen een donatie doen, inmiddels is al een kleine zesduizend euro opgehaald. Op deze link kunnen mensen doneren.

Lees hier het hele interview met Leon de Kogel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.