Fans en spelers Club Brugge hebben tegengestelde belangen op slotdag

Reacties

Club Brugge doet niet meer mee om de prijzen. De blauw-zwarten mochten door een enorme uitschuiver van AA Gent nog meedoen aan de play-off om de landstitel, maar de achterstand was veel te groot om een serieuze aanval in te zetten op de drie ploegen boven hen. Toch speelt de ploeg van Rik De Mil aanstaande zondag een sleutelrol, en de club is er bovendien verdeeld onder.

Fans en spelers Club Brugge hebben tegengestelde belangen op slotdag
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 3
Genk
Genk

Club heeft vele rivaliteiten, maar die met Antwerp gaat al bijna een eeuw mee en is in de laatste jaren volop aangewakkerd omdat de rood-witten na jaren in de vergetelheid nu weer volop meedoen om de bovenste plekken in België. Een titel voor Antwerp zou in het Jan Breydelstadion hard aankomen, vandaar dat de stemming zondag best goed was toen RC Genk in Brugge kwam winnen. Daarmee is die ploeg namelijk nog in de race voor de titel, net als Union, de volgende opponent van Club.

Een groot deel van de supporters zou de punten maar wat graag aan de geel-blauwen uit Brussel schenken, zeker omdat er voor hun eigen club niets tastbaars meer te bereiken valt. Voor de spelers van Club ligt dat anders: na drie titels op rij zijn zij dit seizoen al vaak genoeg afgeschminkt. Zij willen in het Stade Joseph Marien nog iets van eerherstel bereiken.

'Ik snap de vraag, maar wij zijn sportmensen, wij zijn professionals. We hebben het in deze play-offs heel fair gespeeld, we zijn elke match vol aan de bak gegaan en zullen dat volgende zondag opnieuw doen', aldus coach Rik De Mil in Het Nieuwsblad. De Mil neemt zondag afscheid van zijn functie als hoofdtrainer, daar is Ronny Deila voor aangesteld. Ook aanvoerder Hans Vanaken laat weten dat Union niet op cadeautjes hoeft te rekenen.

Aanvoerder Hans Vanaken staat er net zo in. 'Alles kan nog op de laatste speeldag. Ik denk dat ik dat in tien jaar eerste klasse nog niet heb meegemaakt. Wij gaan ons uiterste best doen tegen Union. Dat mag iedereen verwachten en daar staan we ook voor als Club Brugge', sprak de middenvelder tegenover Sporza. De kansen in België liggen nu simpeler dan vorige week.

Antwerp is altijd kampioen als ze zelf winnen bij RC Genk. Als zij niet winnen, is Union kampioen als het zelf van Club Brugge wint. Als dat niet gebeurt, is Genk kampioen bij winst op Antweerp.

Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.