Falkenburg na dertien jaar weg uit Eredivisie: Roda zijn achtste halte

Reacties

Na dertien opeenvolgende seizoenen in de Eredivisie daalt Erik Falkenburg af naar de Keuken Kampioen Divisie. De 32-jarige Leidenaar verruilt ADO Den Haag voor Roda JC Kerkrade, dat zijn achtste club wordt in het Nederlandse betaald voetbal.

Falkenburg na dertien jaar weg uit Eredivisie: Roda zijn achtste halte
© Pro Shots

Falkenburg neemt daarmee afscheid van de Eredivisie, waarin hij sinds zijn debuut voor Sparta Rotterdam in het seizoen 2007/08 altijd actief was. De aanvallende middenvelder wisselde in die periode echter wel regelmatig van club. AZ nam hem in 2010 over van Sparta en verhuurde hem in de seizoenen 2012/13 en 2013/14 aan NEC en Go Ahead Eagles. Vervolgens speelde Falkenburg nog één seizoen voor NAC Breda, twee jaar voor Willem II en drie jaar voor ADO Den Haag.

Die laatste club laat hem nu, ondanks tot 2021 doorlopend contract, transfervrij vertrekken. Roda is de volgende halte van de man die in 308 Eredivisie-duels in totaal 66 keer scoorde. Technisch directeur Jeffey van As is blij met zijn komst. 'Erik is een échte prof die met zijn werklust tegenstanders opjaagt. Hij is gevaarlijk in het zestienmetergebied en bij spelhervattingen en corners hebben we met zijn kopkracht een wapen erbij. We zijn zeer content met zijn komst naar Roda JC.'

Van As, eveneens een Leidenaar, was in 2017 ook de technisch directeur die Falkenburg naar ADO haalde. Met trainer Jurgen Streppel werkt er nog een oude bekende van de aanvallende middenvelder bij Roda. De twee werkten al met elkaar samen bij Willem II in het seizoen 2015/16. Het was met vijftien goals in veertig officiële duels het beste seizoen van Falkenburg. Met Kees Luijckx haalde Roda eerder deze zomer ook al een speler met een bak aan Eredivisie-ervaring in huis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer E. Falkenburg
Meer over E. Falkenburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.