Falcao keert na ruim acht jaar terug naar La Liga

Reacties

Rayo Vallecano heeft op de slotdag van de transferperiode Radamel Falcao binnengehaald. De 35-jarige spits komt over van Galatasaray, waar hij zijn contract liet ontbinden.

Falcao keert na ruim acht jaar terug naar La Liga
© Pro Shots

Falcao heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis met Vallecano. Daarmee keert de Colombiaan terug in La Liga, waar hij in de periode 2011-13 als speler van Atlético Madrid veel indruk maakte. In 68 duels maakte de aanvaller liefst 52 doelpunten, waarna hij voor 60 miljoen euro werd verkocht aan AS Monaco. Ook bij de Monegasken startte Falcao uitstekend. Na een half jaar liep hij echter een zware knieblessure op.

Aan het begin van zijn tweede seizoen verkaste Falcao op huurbasis naar Manchester United, maar een groot succes werd dat niet. Hetzelfde gold voor zijn verhuurperiode aan Chelsea een seizoen later. Pas bij terugkeer in Monaco in het seizoen 2016/17 wist de Colombiaanse international weer makkelijk het net te vinden. De spits speelde nog drie volledige seizoenen in de Ligue 1 en trok in de zomer van 2019 naar Galatasaray.

Ook in de Süper Lig bewees Falcao zijn waarde, maar vanwege zijn hoge salaris mocht hij vertrekken bij Galatasaray. In de slotfase van de transfermarkt ontbond hij zijn contract en ging hij verrassend aan de slag bij Rayo Vallecano, dat dit seizoen met één overwinning en twee nederlagen is begonnen aan het nieuwe seizoen in Spanje. De ervaren Falcao zal de gepromoveerde club moeten helpen in de strijd tegen degradatie uit La Liga.

Bekijk hier al onze video's
Meer Rayo Vallecano
Meer over Rayo Vallecano
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer R. Falcao
Meer over R. Falcao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.