Fagioli bouwde miljoenenschuld op door gokpraktijken: 'Ik zag geen uitweg'

Reacties

Juventus-speler Nicolò Fagioli bouwde door zijn gokverslaving een schuld op van 2,7 miljoen euro. Dat verklaarde de inmiddels geschorste middenvelder in zijn verhoor, dat is ingezien door La Gazzetta dello Sport.

Fagioli bouwde miljoenenschuld op door gokpraktijken: 'Ik zag geen uitweg'
© Pro Shots

Fagioli heeft bekend dat hij illegale weddenschappen is aangegaan en is voor zeven maanden geschorst. La Gazzetta dello Sport brengt meer details naar buiten over hoe de Italiaan verstrikt is geraakt in het web van gokken op sportwedstrijden. Fagioli begon naar eigen zeggen met het wedden op tenniswedstrijden en richtte het vizier daarna op voetbalduels.

In tegenstelling tot Sandro Tonali zette Fagioli naar eigen zeggen niet op wedstrijden van zijn eigen club.  Volgens Fagioli werd hij door Tonali gewezen op illegale gokplatforms, waarna hij vanaf september vorig jaar 'systematisch' weddenschappen aanging. De middenvelder was toen net teruggekeerd bij Juventus na een seizoen op huurbasis bij Cremonese.

Schuldenlast
Fagioli verklaart dat zijn schuld bij de illegale wedkantoren opliep tot 2,7 miljoen euro. 'Het achtervolgde me en ik zag geen uitweg. Ik kon er nauwelijks door slapen, terwijl de druk van de illegale gokkantoren groeide om de schulden af te betalen. We zullen je benen breken, kreeg ik dan te horen', verklaarde de middenvelder in het verhoor. 

Fagioli zal het Serie A-duel tussen Sassuolo en Juventus in april nooit vergeten. 'Ik maakte een foutje en werd gewisseld. Toen ik op de bank zat, barstte ik voor het oog van de camera’s in tranen uit. Het enige waar ik aan kon denken was mijn gokschuld', aldus de Italiaan, die besloot zijn gokproblemen voor zich te houden. 'Ik was met Juventus in gesprek over een nieuw contract en wilde niet dat mijn verslaving dat in de weg zou staan.'

Fagioli leende veel geld van teamgenoten, onder anderen 40.000 euro van Federico Gatti. 'Federico wist toen niet waarvoor ik het nodig had. Later zei ik dat het voor een mooi horloge voor mijn moeder was. Ik wil al mijn openstaande schulden bij vrienden en ploeggenoten afbetalen', vertelde Fagioli, die naast zijn schorsing een boete van 12.500 euro kreeg. Ook moet hij verplicht tien keer bij een groep lotgenoten zijn ervaringen delen. Fagioli is inmiddels in therapie voor zijn verslaving.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.