'Tonali riskeert jarenlange schorsing door gokken op Milan-wedstrijden'

Reacties

Sandro Tonali moest afgelopen week het trainingskamp van de nationale ploeg van Italië verlaten, omdat hij onderdeel is van een onderzoek naar illegale gokpraktijken. In dezelfde week blijkt dat de Italiaan ook op wedstrijden van AC Milan heeft gegokt ten tijde dat hij er speler was.

'Tonali riskeert jarenlange schorsing door gokken op Milan-wedstrijden'
© Pro Shots

De 23-jarige middenvelder, inmiddels voor circa zeventig miljoen euro door Newcastle United overgenomen van de Rossoneri, zou volgens La Gazzetta dello Sport hebben gegokt op overwinningen van Milan of andere uitkomsten bij wedstrijden waarin hij niet in actie kwam. Toch is het wedden op eigen sportwedstrijden bijzonder riskant, omdat het een misdaad van sportief wangedrag kan zijn.

Indien bewezen wordt dat Tonali daadwerkelijk op eigen wedstrijden van de Italiaanse grootmacht heeft gewed, hangt hem een schorsing van maximaal vier jaar boven het hoofd. Ook schrijft de Italiaanse pers dat de vijftienvoudig international minimaal voor een jaar geschorst gaat worden, hoewel hij zijn volledige medewerking aan het onderzoek heeft toegezegd en heeft verklaard met een gokverslaving te kampen.

Eerder werd ook bekend dat Nicolò Fagioli betrokken was bij de gokpraktijken. De 22-jarige middenvelder van Juventus heeft inmiddels al een deal gesloten met de Italiaanse aanklager, waardoor hem een schorsing van een volledig jaar bespaard blijft en hij zeven maanden moet toekijken. Wel moet Fagioli aan diverse voorwaarden voldoen.

Spelersprofiel

S. Tonali


Geboortedatum:
8 mei 2000
Leeftijd:
23
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Newcastle United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.