Fàbregas verdedigt vriend Piqué in strijd om Barça-plekje en hoopt op Messi

Reacties

Cesc Fàbregas heeft het opgenomen voor zijn vriend Gerard Piqué. De verdediger van Barcelona dreigt vanwege de stevige concurrentie zijn plaats te verliezen. Als het aan zijn oud-collega ligt, gaat dat echter niet gebeuren.

Fàbregas verdedigt vriend Piqué in strijd om Barça-plekje en hoopt op Messi

'Hij is nog steeds de centrale verdediger', zei Fàbregas in een interview met El Mundo Deportivo over Piqué. Jules Koundé werd voor tientallen miljoenen naar Camp Nou gehaald, Andreas Christensen werd transfervrij gestrikt en het contract van Ronald Araújo werd verlengd. Het is dringen geblazen voor een plekje in het verdedigingscentrum van Barça.

Toch gelooft Fàbregas in de routinier. De 35-jarige Piqué gaat zijn vijftiende seizoen in Camp Nou in. Hij speelde al 603 officiële wedstrijden voor de Catalanen. Als het aan Fàbregas ligt, komt daar nog wat bij. 'Als hij zijn niveau haalt, komt het goed. Hij is erg competitief. Vorig jaar dwong hij het ook voor zichzelf af. De jaren gaan tellen, maar hij verdedigt de kleuren van de club altijd met eer en geweten.'

'Wat ik als Barça-fan hoop en wens?' Fàbregas hoeft niet lang na te denken. Er is namelijk nog een goede vriend die hem kan bekoren. 'Ik wil dat Lionel Messi terugkeert naar Barça. Hij heeft nog een jaar te gaan in Parijs, maar ik zou het zo graag willen. Het is een droom die alle fans hebben. Voetbal is alleen erg grillig en onvoorstelbaar en nu spreek ik als een fan.'

Fàbregas tekende onlangs een contract bij Como. In de Serie B wil de Spaanse wereldkampioen van 2010 gaan bouwen aan een ploeg die de top van Italië bestormt.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.