Faber hoopt oplossing voor linksbackprobleem PSV te hebben gevonden

Reacties

Het optreden van Nick Viergever als linksback tegen PEC Zwolle smaakt voor Ernest Faber naar meer. De interim-coach van PSV blikte na de 4-1 zege zaterdagavond ook kort vooruit op de komende transferperiode.

Faber hoopt oplossing voor linksbackprobleem PSV te hebben gevonden
© Pro Shots

Faber koos bij de laatste wedstrijd voor de winterstop voor Daniel Schwaab en Timo Baumgartl als centraal duo. Viergever verkaste naar de plek links in de verdediging, de positie die bij PSV in de eerste seizoenshelft een flink thema is geworden door de zoektocht met Michal Sadílek en Olivier Boscagli en het niet presteren van Valencia-huurling Toni Lato.

Wil Faber op lange termijn verder met het huidige centrale duo en Viergever op links? 'Ja', antwoordde hij resoluut tijdens zijn persconferentie na afloop. 'Het mooie is dat Viergever op allebei de posities uit de voeten kan, maar ik denk dat hij voor ons nu waardevoller is als linksback.' Bij PSV wordt in de komende weken naar de bezetting gekeken. Volgens Faber zijn er in de opleiding ook een paar heel talentvolle linksbacks. 'Zijn die klaar voor het grote werk?', vroeg hij zich hardop af, waarna hij vervolgde: 'We moeten kijken wat de beschikbare opties zijn en vanuit daar verder kijken.'

De tijdelijke opvolger van de ontslagen Mark van Bommel gaf duidelijk aan geen wensenlijst te hebben voor de komende transferperiode. 'Het is niet aan mij om een wensenlijst te hebben. Ik ben op het allerlaatste moment ingestapt. Het was overleven deze week en nu gaan we kijken wat er mogelijk is. Wat hebben we in huis, wie blijven er, wie gaan er misschien weg? Wat kan er eventueel komen en wat komt er vanuit de opleiding? We zullen alles onder elkaar zetten en dan kijken wat de som is', sloot Faber af.

PSV krabbelt op: 'We hebben weer eens wat aardigs laten zien'
'Het is heel knap dat Ihattaren is blijven excelleren bij PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.