FA straft spuugincident West Ham-back Masuaku keihard af

Reacties

De Engelse voetbalbond heeft Arthur Masuaku een schorsing van zes wedstrijden opgelegd voor zijn wangedrag in de FA Cup-wedstrijd tegen Wigan Athletic. De vleugelspeler van West Ham United ging in de fout door naar tegenstander Nick Powell te spugen.

FA straft spuugincident West Ham-back Masuaku keihard af

Een schorsing van zes duels is bij de FA de standaard voor een dergelijke actie. Masuaku kan door de straf op 18 maart pas weer in actie komen. Dan spelen The Hammers thuis tegen Manchester United.

West Ham-manager David Moyes was woedend over de actie van de 24-jarige Fransman en kondigde aan dat de linksback ook nog een straf van de club krijgt. Met tien man gingen de Londenaren met 2-0 onderuit tegen Wigan, de koploper van de League One.

Masuaku reageerde op Twitter met een statement. 'Ik wil mijn excuses aanbieden voor mijn acties. Ik heb mijn teamgenoten, de manager, de coaches, het bestuur en de fans in de steek gelaten. Ik ben erg teleurgesteld, omdat ik veel vertrouwen hebben gekregen van de manager en ik ga hard werken om dat terug te verdienen. Het gebeurde in het heetst van de strijd en past niet bij mijn karakter. Het was volstrekt onacceptabel en ik ga leren van de eerste rode kaart in mijn loopbaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.