Extra motivatie voor Dolberg op Wembley: 'Dat record zou heel bijzonder zijn'

Reacties

Kasper Dolberg begon dit EK nog op de bank, maar vocht zich in de Deense basiself en staat nu al op drie goals in dit toernooi. In de halve finale tegen Engeland kan hij een nationaal record breken. Het werkt als extra motivatie voor Dolberg. 

Extra motivatie voor Dolberg op Wembley: 'Dat record zou heel bijzonder zijn'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Denemarken
Denemarken

Dolberg scoorde twee keer in de 4-0 zege op Wales en werd zaterdag de matchwinner tegen Tsjechië (1-2). Met drie goals op het EK is hij nu gedeeld Deens EK-topscorer aller tijden. Hij deelt dat record met Jon Dahl Tomasson, Brian Laudrup, Henrik Larsen en Frank Arnesen.

Woensdag, wanneer de Denen tegen Engeland spelen, kan Dolberg zijn illustere landgenoten passeren. 'Dat is iets heel groots. Het zou heel bijzonder zijn om dat record te hebben', sprak de spits tegenover de Deense pers. Hij kan ook nog topscorer van het EK worden. Dolberg heeft maar twee goals minder dan Patrik Schick en Cristiano Ronaldo. 'Twee goals klinkt niet moeilijk? Nou, dat weet ik zo net nog niet. We zullen zien. Ik ga er in ieder geval alles aan doen.'

Met het zelfvertrouwen zit het in ieder geval wel goed. 'Als je doelpunten maakt, geeft dat altijd vertrouwen en een goed gevoel voor de volgende wedstrijd. Natuurlijk hoop ik dat ik tegen Engeland kan scoren, maar het gaat niet alleen om mijn goals. Het begint van achteren, we moeten als team goed spelen om een goed resultaat te kunnen halen. Ik kan het niet alleen', benadrukt Dolberg.

Dolberg en zijn ploeggenoten voelen in ieder geval de steun van de fans in eigen land. De Deense ploeg keerde zondag terug op vertrouwde grond en werd toen onthaald door duizenden enthousiaste fans. De selectie van Kasper Hjulmand vliegt dinsdag naar Londen, waar het woensdag tegen Engeland speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.