Dankbare Boilesen toont heldenontvangst voor Deense ploeg

Reacties

Het enthousiasme in Denemarken rond de nationale ploeg wordt op weg naar de halve finale van het EK alleen maar groter. Honderden supporters meldden zich zondag bij het spelershotel om de internationals extra te steunen op weg naar de clash met Engeland.

Dankbare Boilesen toont heldenontvangst voor Deense ploeg
© Pro Shots

De Denen keerden daags na de 2-1 zege op Tsjechië in Baku terug naar eigen land. De selectie werd naar Helsingør gebracht, de stad in het oosten van het land is de voorlopige thuisbasis voor de selectie van bondscoach Kasper Hjulmand. Het team werd daar verrast door een warm welkom van supporters, die bij het zien van de spelersbus al luid gingen zingen en trots Deense vlaggen toonden. De sympathie voor de nationale ploeg is alleen maar groter geworden door de indrukwekkende comeback op dit EK na de aangrijpende gebeurtenis rond Christian Eriksen.

Ex-Ajacied Nicolai Boilesen deelt op Twitter beelden van de enthousiaste menigte bij het spelershotel. De linksback schrijft: 'Wat een ontvangst, dit land is geweldig.' Veel speeltijd heeft de 29-jarige verdediger van FC Kopenhagen dit EK overigens nog niet gekregen. Hij viel alleen in de achtste finale tegen Wales in en was geen enkele keer basisspeler.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Deense spelers kunnen nu even bijtanken na het winnen van de kwartfinale. Dinsdag vliegt de selectie naar Londen, waar woensdagavond op Wembley de halve finale tegen Engeland op het programma staat.

Bekijk hier al onze video's
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.