Ex-PSV'er Pereira pakt wederom titel: 'Succesvolle tijd gehad'

Reacties

Manchester United Onder-21 kroonde zich dinsdagavond tot kampioen van de Engelse beloftencompetitie. Andreas Pereira was met een doelpunt in de 3-2 overwinning op Tottenham Hotspur opnieuw belangrijk.

Ex-PSV'er Pereira pakt wederom titel: 'Succesvolle tijd gehad'

De twintigjarige Pereira, die van 2005 tot 2012 in de jeugd van PSV speelde, kende een goede wedstrijd bij de ploeg, die door Louis van Gaal regelmatig wordt aangevuld met selectiespelers uit het eerste elftal. 'Ik ben erg gelukkig met hoe we gespeeld hebben', laat Pereira weten aan Voetbal International. 'We wisten dat het niet makkelijk zou worden om de titel te pakken op White Hart Lane, maar we zijn goed georganiseerd en gefocust blijven spelen. Door een geweldige goal van Guillermo Varela konden we uiteindelijk het kampioenschap pakken.'

'Het is de derde keer in vier jaar tijd dat we kampioen worden met United Onder-21', weet Pereira. 'Ik kan zeggen dat ik hier een heel succesvolle tijd heb gehad en ik weet zeker dat ik dezelfde focus en gretigheid kan opbrengen als ik weer de kans krijg in het eerste elftal', aldus de Braziliaanse Belg, die dit seizoen in de Premier League vier keer mocht invallen.

Pereira, die uitkomt voor Jong Brazilië, deed dit seizoen in tien van de twintig wedstrijden mee bij de beloftenploeg en scoorde daarin vier keer. Timothy Fosu-Mensah, inmiddels regelmatig basisspeler in het eerste elftal, heeft met veertien optredens ook een groot aandeel in het kampioenschap. In totaal maakten 39 spelers hun opwachting, waaronder ook Wayne Rooney en Memphis Depay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.