Exodus FC Anzhi krijgt vervolg met verkoop van Boussoufa

De uittocht bij FC Anzhi heeft een vervolg gekregen met het vertrek van Mbark Boussoufa. De 28-jarige Marokkaan stapt voor vijftien miljoen euro over naar Lokomotiv Moskou, waar hij reeds is gepresenteerd en voor drie jaar heeft getekend.

Exodus FC Anzhi krijgt vervolg met verkoop van Boussoufa

Het vertrek van de in Amsterdam geboren aanvaller betekent al de vijfde speler in twee dagen die Dagestan achter zich laat. De talentvolle Oleg Shatov verkaste naar Zenit Sint-Petersburg en en het trio Igor Denisov, Yuri Zhirkov en Alexander Kokorin koos Dinamo Moskou, dat 45 miljoen euro voor hen op tafel legde.

De uittocht is veroorzaakt door de nieuwe koers die de club vaart. Na het vertrek van trainer Guus Hiddink en vervolgens René Meulensteen, die maar twee wedstrijden aan het roer stond, maakte de club bekend zich op Russische talenten te willen gaan richten. Anzhi wilde zich niet langer toeleggen op het binnenhalen van dikbetaalde vedetten.

Na de jeugdopleiding van Ajax doorlopen te hebben koos Boussoufa voor een vervolg van zijn loopbaan in België, waar hij in twee seizoenen bij AA Gent dusdanig imponeerde dat Anderlecht hem oppikte. Daar vertrok hij in 2011. Anzhi betaalde acht miljoen euro en verkoopt de 29-voudig Marokkaans international dus nu bijna voor het dubbele.

'Ik ben blij met mijn nieuwe club', liet Boussoufa weten, om daarna toe te voegen dat Anzhi toch stevig had aangedrongen op een vertrek. Lokomotiv is momenteel de nummer vier van Rusland.

Door de ontwikkelingen van de laatste dagen is het ook maar de vraag of Samuel Eto'o aanblijft in Dagestan. De Kameroener verdient twintig miljoen euro netto en werd al in verband gebracht met een overgang naar Chelsea, waar hij zou worden herenigd met manager José Mourinho. De twee werkten eerder al samen bij Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen