Meulensteen al na zestien dagen ontslagen door FC Anzhi

FC Anzhi heeft het al snel gezien met René Meulensteen. De 49-jarige trainer, die ruim twee weken geleden werd aangesteld als opvolger van Guus Hiddink, is al na twee wedstrijden ontslagen.

Meulensteen al na zestien dagen ontslagen door FC Anzhi

Ook Meulensteen kreeg Anzhi dit seizoen niet op de rit. Hiddink vergaarde in zijn eerste twee competitieduels één punt, waarna hij besloot op te stappen. De afgelopen twee wedstrijden stond Meulensteen aan het roer, maar de voormalig assistent van manager Sir Alex Ferguson bij Manchester United speelde één keer gelijk en verloor ook één keer.

Russische media melden dat het bestuur van Anzhi een koerswijziging wil doorvoeren. Gadzhi Gadzhiyev, die al vier keer eerder werkzaam was voor de club uit Dagestan, moet Meulensteen opvolgen. De huidige trainer van Krylia Sovetov Samara zal bij Anzhi mogelijk weinig sterspelers onder zijn hoede krijgen, aangezien eigenaar Suleyman Kerimov verder wil met eigen jeugd.

Tegenover Russische media heeft directeur Konstantin Remchukov inmiddels bevestigd dat Anzhi het roer volledig om gaat gooien. De nummer drie van het afgelopen seizoen wil per jaar vijftig tot zeventig miljoen euro gaan bezuinigen. Voor duurbetaalde sterren als Samuel Eto'o zou daarom niet langer plaats zijn.

Bekijk hier al onze video's