Excuses van Lam: 'By far de slechtste wedstrijd uit mijn carrière'

Reacties

PEC Zwolle likte de wonden na de dramatische avond in Enschede. De ploeg van coach John Stegeman ging met 5-1 onderuit bij FC Twente en met name gelegenheidsaanvoerder Thomas Lam zakte diep door het ijs.

Excuses van Lam: 'By far de slechtste wedstrijd uit mijn carrière'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
5 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Lam was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 1-0 én de 2-0 van Twente. Eerst zag hij Queensy Menig over het hoofd bij een breedtepass voor zijn eigen doel langs. Daarna raakte hij de bal helemaal verkeerd bij een pass op doelman Michael Zetterer en profiteerde Twente-spits Danilo.

Stegeman had na 36 minuten genoeg gezien en haalde Lam naar de kant voor de onervaren Marc-Olivier Doué. Het was een pijnlijk moment voor Lam, maar Stegeman gaf achteraf aan dat hij niet had overwogen om te wachten tot de rust om de verdediger te beschermen. 'Hij is toch geen kleuter? Hij is Fins international en heeft een paar honderd wedstrijden in het professionele voetbal in de benen', reageerde Stegeman.

Ook Lam nam de tijd om de media te woord te staan. 'Een rampavond', concludeerde de 26-jarige Fin achteraf. 'Dit mag mij natuurlijk niet gebeuren. Ik heb achteraf in de kleedkamer ook mijn excuses aan de jongens aangeboden. Dit was by far de slechtste wedstrijd uit mijn carrière.'

Lam had dan ook begrip voor de wissel. 'Het was zeker niet zo dat ik er blij mee was, want ik wilde me graag revancheren, maar ik begreep het wel', gaf hij aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer Lam
Meer over Lam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.