Excelsior pakt belangrijk punt en drukt FC Emmen weer onder de streep

Reacties

Excelsior heeft zaterdagavond een zeer belangrijk punt gepakt op bezoek bij Heerenveen. Beide ploegen kwamen niet tot scoren, waardoor de Rotterdammers de nacompetitieplek inruilen voor de veilige plek vijftien. Heerenveen maakt pas op de plaats in de strijd om Europees voetbal.

Excelsior pakt belangrijk punt en drukt FC Emmen weer onder de streep
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 0
Excelsior
Excelsior

Beide ploegen hebben nog genoeg om voor te spelen. Heerenveen is in een spannende strijd verzeild geraakt om plek acht, de plek die recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De Friezen hadden evenveel punten als RKC en hadden dus een zege op laagvlieger Excelsior nodig. Aan de andere kant vecht Excelsior nog altijd tegen degradatie. Met een positief resultaat zou het (tijdelijk) boven de degradatiestreep uitkomen.

Trainer Kees van Wonderen koos ervoor om tegen Excelsior wat te experimenteren. Hij liet dribbelaar Osame Sahraoui als aanvallende middenvelder opdraven, maar dat kwam niet bepaald uit de verf. Heerenveen had over het percentage balbezit weinig te klagen, maar aanvallend verliep het zaterdagavond bijzonder stroef. Hoewel Excelsior ook niet kans op kans stapelde, stichtten de bezoekers wel meer gevaar.

Kans op meer voor Excelsior
Na een klein uur concludeerde ook Van Wonderen dat zijn uitprobeersel niet het gewenste effect sorteerde en verkaste Sahraoui weer naar de zijkant. Veel gevaarlijker dan een vrije trap van Thom Haye werd Heerenveen echter niet. De grootste kans van de wedstrijd was tien minuten voor tijd voor de uitploeg. Reda Kharchouch drong het zestienmetergebied binnen, nam een stuiterende bal vanaf een meter of tien op de schoen, maar zag zijn poging naast gaan.

Een weinig verheffende wedstrijd eindigde met de stand die het verdiende. Dat betekent dat Heerenveen RKC Waalwijk de kans geeft om plek acht steviger in handen te nemen. Die ploeg speelt later op de avond tegen FC Utrecht. Excelsior pakt een belangrijk punt en klimt nu naar de veilige vijftiende plek. FC Emmen kan daar met een zege op AZ zondag weer overheen.

SC Heerenveen Nederland

Excelsior Nederland

Excelsior Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60-37
+23
59
7
FC Utrecht
34
15
9
10
55-50
+5
54
8
sc Heerenveen
34
12
10
12
44-50
-6
46
9
RKC Waalwijk
34
11
8
15
50-64
-14
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.