Excelsior kopieert NAC en De Graafschap

Reacties

Excelsior is het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie goed begonnen. De Kralingers waren zaterdagavond in eigen huis te sterk voor Jong FC Utrecht.

Excelsior kopieert NAC en De Graafschap
Excelsior
Excelsior
2 - 0
Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht

Afgelopen seizoen degradeerde Excelsior na vijf jaar uit de Eredivisie. RKC Waalwijk was de Rotterdammers in de play-offs de baas en daarna volgde de uittocht van sterkhouders als Jerdy Schouten, Ryan Koolwijk en Jurgen Mattheij. Excelsior moest deze zomer daardoor een nieuwe start maken en trof met Jong FC Utrecht, de nummer negentien van afgelopen seizoen, op papier een ideale tegenstander.

De Domstedelingen hielden het echter lang vol in Rotterdam. Pas in de 63ste minuut brak Joël Zwarts de ban. De van Feyenoord overgekomen aanvaller kopte de 1-0 langs doelman Thijmen Nijhuis. Tien minuten later liet Zwarts ook direct zijn tweede van de avond aantekenen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Excelsior begint het seizoen zo op dezelfde wijze als de twee andere degradanten. Ook NAC Breda en De Graafschap boekten 2-0 zeges op respectievelijk FC Dordrecht en SC Cambuur. De drie gedegradeerde clubs gaan daardoor gezamenlijk aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. Zondag wachten de laatste twee duels van speelronde 1: Jong PSV - FC Den Bosch en Jong AZ - Telstar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.