Excelsior dreigt sterkhouders te moeten missen in Utrecht

Reacties

Excelsior werkt niet bepaald zorgeloos toe naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht van vrijdagavond (20.00 uur). Trainer Fons Groenendijk moet wellicht zonder vier van zijn basisspelers aantreden.

Excelsior dreigt sterkhouders te moeten missen in Utrecht

Adil Auassar, Khalid Karami, doelman Tom Muyters en topscorer Tom van Weert kampen namelijk met pijntjes, al trainde het viertal donderdag wel mee. 'Wij willen iedereen voor de cruciale fase topfit hebben en daarom zullen we geen risico nemen', zegt Groenendijk op de clubsite. 'Ik heb met al die jongens gesproken en we zullen in overleg met de medische staf uiteindelijk de beslissing nemen.' Aanvoerder Sander Fischer keert na een schorsing juist terug.

Welke elf spelers Groenendijk vrijdag het veld van Stadion Galgenwaard op stuurt, is dan ook nog onduidelijk. 'Ons wacht een cruciale fase van de competitie en daarin willen we zo veel mogelijk sleutelspelers fit hebben om handhaving zeker te stellen', aldus de trainer. Het duel in Utrecht is van groot belang voor Excelsior. 'Wij willen daar graag winnen, dan zouden we inderdaad boven de streep komen en bovendien op een gemiddelde van één punt per wedstrijd. Aan het eind van de rit zou dat voldoende moeten zijn voor handhaving.'

Groenendijk beseft echter dat zijn ploeg een geduchte tegenstander treft. FC Utrecht staat immers vijfde en is bezig aan een sterk seizoen. 'We gaan ook daarheen om te winnen, maar met Ruud Boymans en Sébastien Haller hebben ze veel scorend vermogen', weet de Leidenaar, die als speler zelf uitkwam voor FC Utrecht. Max Verkade, normaal doelman van de A1 van de Kralingers, heeft al te horen gekregen dat hij tot de wedstrijdselectie behoort.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.