Excelsior achterhaalt VVV na gelijkspel tegen ADO

Excelsior profiteerde maar gedeeltelijk van de nederlaag van VVV-Venlo tegen De Graafschap. Na de 1-1 tegen ADO Den Haag laten de Kralingers op doelsaldo de laatste plaats nu aan de Limburgers.

Excelsior achterhaalt VVV na gelijkspel tegen ADO

Leen van Steensel bezorgde Excelsior een droomstart. Slap ingrijpen van de Haagse defensie gaf de tot spits omgeturnde verdediger de gelegenheid al snel voor 1-0 te zorgen.

Na de vlotte voorsprong slaagden de Rotterdammers er niet in het initiatief te houden. ADO Den Haag, dat voor rust John Verhoek al geblesseerd zag uitvallen, dook echter nauwelijks gevaarlijk voor doelman Wesley de Ruiter op.

Met Marc Höcher voor Filip Luksik voerde trainer Maurice Steijn de druk op. ADO (dat onder meer zonder Wesley Verhoek en Lex Immers aantrad) was zeker na rust de betere ploeg, maar verder dan een treffer van Jens Toornstra kwamen de Hagenaars niet.

Matig ingrijpen van de Excelsior-defensie stelde Charlton Vicento in staat Toornstra te vinden. Doelman De Ruiter stelde het punt voor de thuisclub middels enkele fraaie reddingen veilig.

Met acht punten bezetten VVV-Venlo en Excelsior de laatste twee plekken op de ranglijst. ADO Den Haag schiet weinig op met het punt. De voorsprong op een klassering die play-offs om degradatie inhoudt, bedraagt slechts drie punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's