Ex-Feyenoorder Miyaichi getroffen door ongekend blessuredrama

Reacties

Een nieuw persoonlijk drama voor Ryo Miyaichi. De voormalig aanvaller van onder meer Feyenoord en FC Twente heeft zondag hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer in nog geen drie jaar tijd zijn kruisband afgescheurd, uitgerekend op de dag dat hij terugkeerde van exact dezelfde blessure. Dat heeft zijn club FC Sankt Pauli bekendgemaakt.

Ex-Feyenoorder Miyaichi getroffen door ongekend blessuredrama

De 25-jarige Japanner stond tussen 2010 en 2015 onder contract bij Arsenal, dat hem in 2011 een halfjaar verhuurde aan Feyenoord en in 2014/15 bij FC Twente stalde. In de zomer van 2015 vertrok Miyaichi definitief uit Londen, waarna hij bij de Duitse cultclub Sankt Pauli aan de slag ging. Vanaf dat moment wordt hij echter achtervolgd door ongekend blessureleed.

In juli 2015, kort na zijn entree bij de club, scheurde hij voor de eerste keer de kruisband van zijn rechterknie af. Na een revalidatie van bijna een jaar keerde hij terug, maar tijdens een training ging het in juni 2017 wéér mis aan diezelfde knie. Miyaichi moest wederom tien maanden herstellen, waarna hij afgelopen zondag in de Onder-23 van Sankt Pauli weer eens een wedstrijd kon spelen.

Daar overkwam hem echter het ondenkbare. Voor de derde keer in nog geen drie jaar tijd scheurde hij dezelfde kruisband in zijn rechterknie af, zo meldt zijn werkgever. Donderdag wordt hij nogmaals onderzocht in het ziekenhuis, waarna er een definitief oordeel komt over de herstelperiode, maar Sankt Pauli heeft al laten weten dat het er bijzonder slecht uit ziet.

Sinds hij Rotterdam-Zuid verliet en terugkeerde bij Arsenal wordt Miyaichi sowieso al geplaagd door tegenslag. In dienst van The Gunners liep hij tot driemaal toe een enkelblessure op, die hem in totaal driekwart jaar kostte. Later stond hij als gevolg van een bovenbeenkwetsuur ruim een half seizoen aan de kant en was hij opnieuw maanden kwijt aan het herstel van een enkelblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.