Evra legt uit waarom Ronaldo wilde vertrekken bij Juventus

Reacties

Patrice Evra weet waarom Cristiano Ronaldo afgelopen zomer wilde vertrekken bij Juventus. Volgens de Franse oud-ploeggenoot van de Portugees voelde de 36-jarige aanvaller niet langer liefde in Turijn.

Evra legt uit waarom Ronaldo wilde vertrekken bij Juventus
© Pro Shots

Evra speelde tussen 2006 en 2009 drieënhalf jaar samen met Ronaldo bij Manchester United en is nog altijd bevriend met de goalgetter. Zo onthulde de veertigjarige Fransman een WhatsApp-gesprek met Ronaldo, nadat diens terugkeer op Old Trafford officieel was geworden. Het betekende het einde aan alle speculaties over de toekomst van CR7, die daarvoor al weken in verband werd gebracht met een vertrek bij Juventus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Evra weet wel waarom Ronaldo na drie jaar weg wilde uit Turijn, vertelt hij nu in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica. 'Hij heeft liefde en respect nodig', legt de oud-speler van Juventus uit wat de beweegreden van de Portugees waren. 'Hij kreeg door dat hij in Turijn de zondebok was geworden als Juventus slechte resultaten boekte. Maar veel mensen vergeten dat het niet makkelijk is om te winnen in de Serie A.'

Er speelde volgens Evra meer. De uitspraken van trainer Massimiliano Allegri, die zei dat Ronaldo niet alle wedstrijden zou gaan spelen, speelden volgens hem ook een rol in het besluit van de Portugees om te vertrekken. 'Er is geen enkele reden om dat het in openbaar te zeggen. Je moet dat soort dingen privé houden, omdat Cristiano gevoelig is voor zulke dingen', aldus Evra, die zelf van juli 2014 tot januari 2017 voor Juve speelde.

Omhaal
Vergelijkbare verhalen deden ook al de ronde toen Ronaldo in 2018 besloot om Real Madrid na negen jaar te verruilen voor Juventus. Toen voelde de wereldster zich naar verluidt niet langer geliefd in de Spaanse hoofdstad en koos hij voor een nieuw avontuur in Turijn, nadat de fans eerder dat jaar hun waardering hadden geuit toen hij in de Champions League met een fabuleuze omhaal scoorde tegen Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.