Evjen laat zich gelden tijdens oefenzege AZ op ADO Den Haag

Reacties

AZ heeft na drie vriendschappelijke duels zonder overwinning weer een oefenzege geboekt. ADO Den Haag werd simpel aan de kant gezet, mede dankzij Håkon Evjen, die tijdens de 3-0 overwinning een uitstekende invalbeurt kende.

Evjen laat zich gelden tijdens oefenzege AZ op ADO Den Haag
© Pro Shots

De Alkmaarders speelden tot woensdagmiddag vijf oefenwedstrijden: van NEC en TOP Oss werd gewonnen, tegen Anderlecht en RC Genk werd het gelijk, waarna er werd verloren van RB Leipzig. In de zesde (dit keer besloten) oefenpot volgde er weer een overwinning, want het vorig seizoen gedegradeerde ADO werd op het trainingscomplex in Wijdewormer aan de kant geschoven.

Dat was voor een belangrijk deel te danken aan Evjen, de Noorse jongeling was goed voor twee goals. Nadat AZ via Albert Gudmundsson een penalty had gemist, opende hij kort na rust de score met een simpele treffer van dichtbij. En dat terwijl hij pas halverwege was ingevallen. Daarna was de van Willem II overgekomen Vangelis Pavlidis dicht bij een goal, maar de man die in de rust in het veld was gekomen voor Myron Boadu (die tegen Leipzig nog uitviel, maar nu weer meedeed) schoot de bal in het zijnet.

Na een uur tekende Evjen op aangeven van Maxim Gullit voor zijn tweede van de middag, in de slotfase bepaalde invaller Zakaria Aboukhlal de eindstand met een fraaie knal via de binnenkant van de paal. 'Ik heb een hoop dingen gezien die ik wilde zien, nu gaan we richting de kern die tijdens de eerste competitiewedstrijd op het veld zal staan', zo sprak trainer Pascal Jansen na afloop op de clubwebsite.

Bij AZ ontbraken overigens nog de drie EK-gangers Teun Koopmeiners, Marco Bizot en Owen Wijndal. Laatsgenoemde testte overigens wel weer negatief op het coronavirus, nadat hij eerder positief was getest.

Opstelling AZ: Reus; Beukema, Hatzidiakos (46. Berkhout), Letschert, Gullit; Taabouni, P. Koopmeiners, Gudmundsson (46. De Wit, 70. Reijnders); Poku (60. Aboukhlal), Boadu (46. Pavlidis), Karlsson (46. Evjen).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.